پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز چهارشنبه ، 1403/09/07

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس ارشد پرستاری بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، گفت: بیماری پوستی آبله مرغان (واریسلا) عفونت بسیار واگیرداری است که از طریق ویروس واریسلا زوستر ایجاد می شود.

کارشناس ارشد پرستاری بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، گفت: بیماری پوستی آبله مرغان (واریسلا) عفونت بسیار واگیرداری است که از طریق ویروس واریسلا زوستر ایجاد می شود.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج؛ مصطفی رمضانیان افزود: این ویروس از طریق قطره های کوچک معلق در هوا یا مایع درون وزیکول های فرد بیمار منتقل می شود و بعد از طی یک دوره پنهان بیماری که در حدود 14 الی 16 روز است باعث ظهور علائم پوستی می شود.


وی با بیان اینکه این علائم پوستی ابتدا روی تنه و سپس روی صورت و اندام ها ظاهر می شود، اظهار داشت: این بیماری در بعضی افراد هنگامی که سیستم ایمنی آنها ضعیف شده به خصوص در دوران پیری می تواند دوباره عود کند و به بیماری زونا تبدیل شود.


کارشناس ارشد پرستاری بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج اذعان داشت: علائم این بیماری به صورت بی حالی، تب و تاول های کروی روی پوست است که عرض آن حدود 5 الی 10 میلیمتر شده و بعضی مواقع به شبنم روی گلبرگ گل سرخ تشبیه می شود که در طی چند روز پوسته پوسته و از بین می رود.


وی ادامه داد: تشخیص این بیماری از طریق مشاهده ضایعات پوستی، توسط پزشک و در بعضی موارد نادر آزمایشات خونی آزمون فاما وELISA  (تست جستجوی آنتی ژن) صورت می پذیرد که اغلب پزشکان از طریق شرح حال و مشاهده پوست و بدون نیاز به انجام این آزمایشات به تشخیص می رسند.


رمضانیان یادآور شد: درمان این بیماری در بزرگسالان از روش دارو و نیز سایر درمان ها شامل حمام و رعایت بهداشت فردی، آنتی هیستامین هاو مصرف استامینوفن جهت کاهش تب است.


وی تصریح کرد: در صورت تب در کودکان به هیچ عنوان برای کاهش تب در هر بیماری نباید از آسپرین استفاده شود چون باعث ایجاد سندرم ری می شود که یک بیماری خطرناک است.


کارشناس ارشد پرستاری بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج در پایان گفت: در صورت بروز علائمی مثل تب بالای 39 درجه، تاول های ملتهب و چرکی و تاول های نزدیک چشم، علائم عفونت مغز مثل سر درد و استفراغ و خواب آلودگی و علائم عفونت ریه مثل سرفه و اشکال در تنفس باید به پزشک متخصص مراجعه شود و بهترین راه پیشگیری رعایت بهداشت فردی و اجتناب از تماس با افراد آلوده به این ویروس است.5